Het Planken heeft het volgende niveau bereikt. Het initiatief van de website PlankenDag.nl van Topshelf Media, krijgt een bijzonder vervolg.
Niemand minder dan de burgemeester van IJsselstein, de woonplaats van de bedenker van PlankenDag.nl, Martin Planken, zet IJsselstein op ludieke wijze op de kaart… door te Planken! Hieronder het persbericht van de gemeente IJsselstein.
PERSBERICHT
16 juni 2011
Burgemeester Van den Brink plankt voor IJsselstein
in een unieke ligging voor een unieke stad
Via het zogenaamde ‘planken’, waarbij iemand als een plank gaat liggen, luidt burgemeester Patrick van den Brink de zomer in zijn stad in. Planken is een rage die inmiddels is overgewaaid naar Nederland. Voor burgemeester Van den Brink een moment om op originele wijze IJsselstein in de spotlight te plaatsen. De burgemeester benadrukt dat planken ludiek moet zijn en dat zeker geen gevaarlijke plaatsen moeten worden opgezocht.

Burgemeester Van den Brink plankt origineel voor IJsselstein - in een unieke ligging voor een unieke stad


Burgemeester Van den Brink is trots op zijn stad. Al meer dan 700 jaar is IJsselstein de Poort naar de Lopikerwaard. Met een unieke ligging, in zowel het Groene Hart als het stedelijk gebied van Utrecht. Hierdoor combineert de stad rust en ruimte van het groene buitengebied met de levendige dynamiek van een stad. Dit maakt het gebied uitermate geschikt voor een fietstocht of wandeling. De rivier Hollandse IJssel heeft een verbindende functie tussen stad en ommeland en biedt volop mogelijkheden voor recreatie op het water en op de walkant.
De PlankenDag.nl t-shirts zijn te bestellen via Shirt Planet.
In de sfeervolle binnenstad is in de zomermaanden opnieuw veel te beleven. Voor liefhebbers van cultuur en historie heeft de stad veel te bieden, waaronder een Muziekdag op 25 juni, Braderie op 2 juli, doorlopend rondvaarten door de stadsgracht of op de Hollandse IJssel en een bezoek aan de kasteeltoren. In het Stadsmuseum van IJsselstein is de historie van de stad te ontdekken met tot begin oktober het werk van kunstenaar Brecht.
Kortom genoeg te doen en te beleven. De burgemeester van IJsselstein nodigt ieder van harte uit IJsselstein te verkennen en te ontdekken.
Meer informatie:
www.ijsselstein.nl/evenementen
www.vvv.nl
www.groenehart.nl