Cloud computing is nog altijd voor veel consumenten een onbekend begrip, maar toch blijkt een grote meerderheid er wel gebruik van te maken. Zo blijkt uit een onderzoek van NDP Group. Daarbij wordt opgemerkt dat slechts 22% van de respondenten aangeeft vertrouwd te zijn met de term cloud computing, maar wanneer de praktijk wordt getoetst, blijkt dat 76% het afgelopen jaar minstens 1 vorm van cloud computing heeft toegepast.
Topshelf Media is cloud hosting provider
Werken in de cloud raakt steeds meer ingeburgerd. Dat merk ik aan onze klanten. De onderwerpen veiligheid, beveiliging en back-ups nemen wij hierbij heel serieus. Onze sites draaien allemaal in de cloud via de door ons ontwikkelde dienst Certified Hosting.
“Onder meer blijkt cloud computing gebruikt te zijn voor email, online gaming, het delen van foto’s, sociale netwerken en belastingsaangiftes,” zo merken de onderzoekers op. “Misschien zijn niet alle consumenten vertrouwd met de term of de inhoud van het begrip cloud computing, maar in praktijk blijkt een grote groep behoorlijk onderlegd te zijn in de technologie. Er wordt intensief gebruik gemaakt van cloud computing, hoewel men daar niet altijd zelf van bewust is.”
“Toch blijkt de consument nog niet bereid te zijn om de traditionele computer-toepassingen volledig op te geven,” merkt Stephen Baker op, VP analyse bij NPD Group. “Er zullen meer inspanningen moeten geleverd worden om het publiek meer vertrouwd te maken met het concept van cloud computing. Dat zal noodzakelijk zijn om een voldoende interesse te wekken voor een aantal nieuwe producten en diensten die vanuit het web zullen worden aangeboden.”
Wil je meer weten over wat cloud computing voor jouw organisatie kan betekenen? Geef mij dan s.v.p. een belletje of vul bijvoorbeeld het Bel-Mij-Terug-formulier in >>
Met ondernemende groet,
Martin Planken
Lees ook: Martin Planken wordt de nieuwe burgemeester van Nieuwegein >>
Volg ons op Twitter @Topshelf_Media
Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Topshelf Media >>
Bron: Dutch Cowboys