Onlangs kreeg ik de opdracht om de website te bouwen voor de Suikerspinbus (binnenkort live) en nu is mij ook gevraagd om enkele webteksten te schrijven. Omdat ik het verhaal over het ontstaan van de Volkswagen Bus leuk genoeg vindt om te delen, bij deze.

DeVolkswagen bus is 65 jaar oud (in 2012)

De Nederlandse zakenman Ben Pon reist op 23 april 1947 van Amersfoort naar het Duitse plaatsje Minden voor een gesprek met de Britse autoriteiten. Die hebben aan het einde van de Tweede Wereldoorlog het gezag gekregen over de Volkswagenfabriek. Pon wil graag de Kever naar Nederland importeren. Maar niet alleen dat. Hij haalt zijn notitieboekje tevoorschijn en maakt met potlood een ruwe schets van een rechthoekige bestelbus. Gebaseerd op de Kever, met minimale buitenmaten en maximale binnenmaten. De motor achterin, zodat de cabine helemaal naar voren kan worden doorgetrokken.
Volgens Pon moet het voertuig leeg 750 kg wegen en 750 kg aan vracht en/of passagiers kunnen vervoeren. In 1949 is het eerste prototype een feit. De VW Transporter verovert vervolgens in rap tempo de wereld. Want geen enkele andere fabrikant biedt zo’n compacte, veelzijdige bestelwagen die ook nog eens geschikt is als personenbusje en kampeerauto. In Amerika wordt hij hét vervoermiddel van de hippies. In Nederland wordt hij bekend als dienstauto van onder andere de Rijkspolitie, de PTT en de melkboer. De Transporter maakt anno 2012 nog steeds deel uit van het modelprogramma van Volkswagen en is nog altijd een van de meest verkochte bedrijfswagens (bron: Algemeen Dagblad 11-02-2012).
Over Topshelf Media
Wilt u weten wat Topshelf Media voor uw bedrijf kan betekenen? Denk aan het bouwen of herontwerpen van uw website, webshop of webapplicatie. Ook voor mooie digitale nieuwsbrieven (e-mailmarketing) en social media marketing bent u bij ons in goede handen. Vul gerust het Bel-Mij-Terug-formulier in >> en ik bel u z.s.m. terug.
Met multimediale groet,
Namens Topshelf Media
Martin Planken,
eigenaar
Volg ons op Twitter >> @Topshelf_Media >>
Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Topshelf Media >>