Op woensdag 7 en donderdag 8 november 2012 wordt in IJsselstein voor de 4e keer de Dag van de Dialoog georganiseerd. Iedereen die in IJsselstein woont of werkt is hartelijk welkom om aan te schuiven aan een dialoogtafel. Dit jaar is het thema “INSPIRATIE”. De organisatie van IJsselstein in Dialoog heeft mij gevraagd om ambassadeur te worden. Dat vind ik een grote eer dus dat heb ik graag aanvaard. Hieronder zie je de poster die er voor dit jaar is gemaakt. Het logo van Topshelf Media staat er op aangezien wij sponsor zijn van de designs van de poster en de flyer.

Dag van de Dialoog poster 2012


Wat is de Dag van de Dialoog?
De Dag van Dialoog is een landelijk initiatief (www.nederlandindialoog.nl) en wordt in Nederland sinds 2001 georganiseerd, voor het eerst in Rotterdam. Sindsdien doen steeds meer steden mee, zo ook IJsselstein, zie www.ijsselsteinindialoog.nl. Tijdens de dialoogdagen gaan 6 à 8 deelnemers met elkaar in gesprek bij instellingen of particulieren. Elk jaar is er een nieuw thema.
Waarom een dialoog?
Een dialoog is een gelijkwaardig gesprek tussen mensen. De dialoog is erg geschikt om mensen met verschillende achtergronden met elkaar in contact te brengen. Men wisselt ervaringen en gedachten uit en luistert respectvol naar elkaar. Het is niet de bedoeling om elkaar te overtuigen van het eigen gelijk. De Dag van de Dialoog zorgt voor bijzondere ontmoetingen en inspirerende gesprekken. Op deze wijze draagt de Dag van de Dialoog bij aan meer onderling begrip en sociale samenhang in IJsselstein.
Hieronder zie je de ambassadeurs van de Dag van de Dialoog en hun motivatie.

Flyer Dag van de Dialoog flyer 2012


Hoe kan ik deelnemen?
Als deelnemer: wil je graag meepraten over het thema? Meld je dan aan als deelnemer. Doe je dat liever niet alleen, schrijf je dan samen in met een vriend(in), collega of familielid. Wij zorgen ervoor dat je wordt ingedeeld bij de tafel naar keuze. Daarover ontvang je bericht. De dag van de Dialoog wordt georganiseerd op woensdag 7 november (’s ochtends, ’s middags en ’s avonds) en donderdag 8 november (’s ochtends en ’s middags). Je kunt dus kiezen uit 5 dagdelen.
Als tafelorganisator: wil je één of meerdere dialoogtafels organiseren? Hiervoor hoef je alleen maar ruimte in IJsselstein beschikbaar te hebben met een tafel voor 6 tot 8 personen. Deze dient beschikbaar te zijn op woensdag 7 november (’s ochtends, ’s middags of ’s avonds) of donderdag 8 november (’s ochtends of ’s middags). Je kunt dus kiezen uit 5 dagdelen. Een tafel kan georganiseerd worden bij jou op kantoor, in je winkel, de kerk of moskee of bij je thuis. Je kunt ook zelf gasten uitnodigen. Mocht je meer deelnemers nodig hebben dan kunnen wij daarbij helpen. Koffie, thee en koek wordt gesponsord door Albert Heijn.
Als gespreksleider: Lijkt het je leuk om een dialoog te leiden? Meld je dan aan als gespreksleider. Je krijgt dan eerst een training om bekend te worden met de dialoogmethodiek. Deze training wordt je gratis aangeboden en zal georganiseerd worden in week 44, voorafgaand aan de Dag van de Dialoog. Bij aanmelding ontvang je hierover nader bericht.

Burgemeester Patrick van den Brink

De eerste tafel is al bekend:

Burgemeester Patrick van den Brink heeft zijn tafel beschikbaar gesteld!

Voor aanmelding als deelnemer, tafelorganisator, gespreksleider of voor meer informatie, ga naar www.ijsselsteinindialoog.nl of neem telefonisch contact op met de coördinatoren van de Dag van de Dialoog, Martin Spanjers, 06-316 401 43 of Wilma Trompetter, 06-524 209 89. Je kunt bij hen ook terecht voor al je vragen.
De sluitingstermijn voor aanmeldingen is 5 november 2012.
Met inspirerende groet,
Topshelf Media
Martin Planken,
Cheif Engagement Officer