Begin 2022 had ik het plan opgevat om voor het eerst naar Curaçao gaan. Als ondernemer leek het mij leuk om vanuit Nederland alvast een beetje te netwerken met ondernemers op Curaçao. Een paar weken voor mijn vertrek belde ik enkele zakelijke relaties met de vraag of zij ondernemers op Curaçao kenden. Via Roy van Rossum, alias Roy de Coach, oprichter van het voetbalteam Creators FC met YouTubers en influencers, kwam ik in contact met de ondernemer Dexter Cicilia.

Foundation Care 4U Curacao - Roy van Rossum - Creators FC - Martin Planken

Foto: Martin Planken, directeur van Topshelf Media, met recht Roy van Rossum, oprichter van Creators FC.

Tijdens het mooie kennismakingsgesprek met Dexter, waarbij we over en weer onze zakelijke activiteiten de revue lieten passeren, vertelde Dexter ook over Foundation Care 4U. Deze stichting biedt begeleidingstrajecten en coaching aan voor jongeren en biedt ze een toekomstperspectief. Ze werken samen met de Johan Cruyff Foundation waarmee ze een partnership hebben. De werkzaamheden die Dexter Cicilia op het eiland verricht zijn hartverwarmend.

De stichting beheert het Cruyff Court op Curaçao. Op mijn vraag waaraan de stichting behoefte had gaf hij aan dat zij naarstig op zoek zijn naar voetbalschoenen. Vervolgens vroeg ik aan hem of ik een inzamelingsactie mocht opstarten in mijn woonplaats IJsselstein (Utrecht). Dat mocht en daarbij wist ik onder andere dankzij de vrijgevigheid van de IJsselsteiners binnen twee dagen ruim 60 paar voetbalschoenen en sneakers op te halen. Ik zeg onder andere dankzij de inwoners in IJsselstein want de spelers van Creators FC doneerden ook nog zo’n twintig paar voetbalschoenen. Ik had maar twee dagen voor de inzamelingsactie omdat ik naar Curaçao zou vliegen dus het resultaat was prachtig.

Van 1 tot 10 februari 2022 zou ik op het eiland verblijven. Helaas testte ik een dag voor vertrek positief op corona en is mijn vertrek uitgesteld. Nu vlieg ik op 27 maart naar de Caraïben. Ik kijk er zeer naar uit om dan Dexter en de mensen van TUI Caribbean te ontmoeten en om Curaçao te leren kennen!”

Video: oproep van Dexter Cecilia voor de inzamelingsactie in Nederland.

Wat is een Cruyff Court?

Een Cruyff Court is, naast een voetbalveld van 42 bij 28 meter en een veilige ontmoetingsplek waar kinderen kennis maken met het belang van saamhorigheid, vriendschappen sluiten, hun eigen talenten ontdekken en ervaren hoe het is om te winnen en verliezen. Waardevolle ervaringen die zij meenemen in hun ontwikkeling op fysiek en mentaal vlak, maar ook in de maatschappij.

Foundation-Care-4u-Creators-FC-TUI-Martin-Planken

Foto: De Creators FC doneerden uit eigen collectie zo’n twintig paar voetbalschoenen en sneakers.

TUI sponsort transport voetbalschoenen naar Curaçao

TUI sponsort het transport van alle dozen met voetbalschoenen naar Curaçao. Zij dragen de Cruyff Foundation een warm hart toe. Sterker nog: zij zijn hun vaste travelpartner.

Foundation Care 4U- TUI-Creators-FC-Topshelf-Media-Martin-Planken

Bedankt voor je interesse. Als je iets wilt delen, tips of suggesties hebt met betrekking tot bovenstaande, laat 't mij weten!

Met ondernemende groeten,

Martin H.C. Planken, BCom, NIMA-B
Internet Ondernemer
Oprichter / algemeen directeur Topshelf Media

"Your hungry, driven and creative marketing partner."
"Knowledge brings you from A to B. Imagination brings you everywhere."

Zullen We Beginnen?

Laten We Samen Verder Aan Jouw Bedrijf Gaan Bouwen!