Na Google Voice Search voor de iPhone en iPad gebruikers is er nu ook echte app voor je vertaalwerkzaamheden op je mobiel. We hadden al de html5 web-app maar een echte app is wel zo handig.  Google heeft die net gereleasd.
Deze vertaal-applicatie voor de iPhone herbergt ook text-to-speech en speech-to-text functionaliteit.
Google Translate nu ook als iPhone applicatie
Zeker 50 talen kunnen heen en terug worden vertaald. Van 23 talen is ook de uitspraak beschikbaar door middel van de audio (zie het rondje rondje in de afbeelding). Het is door de speech-to-text ook mogelijk om tegen de app te praten (in 15 ondersteunde talen). Na de vertaling wordt het resultaat voor je uitgesproken. Ik vind wel dat je duidelijk/overdreven moet articuleren om goede resultaten te halen (zelf articuleer ik natuurlijk altijd super duidelijk 😉
Deze applicatie is grotendeels gelijk aan de web-app van Google die er tot nu toe was. Ook daarmee kun je woordenboekresultaten opzoeken van losse woorden en je favoriete/starred vertalingen en vertaal-historie bekijken (zelfs offline).
Qua weergave is er nog een full-screen modus die de vertaal-resulaten groot op je scherm zet. Het font is wel erg groot maar goed: wel duidelijk leesbaar voor de Chinees waaraan je wat duidelijk probeert te maken 🙂
De applicatie is te downloaden uit de AppStore (link opent iTunes) en draait op alle iPhone en iPod Touch toestellen vanaf iOS versie 3 en hoger. Op Google’s blog vind je meer informatie en screenshots.
Hasta luego!
Martinos Plankos
Volg ons op Twitter @Topshelf_Media
Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Topshelf Media >>

Google Translate voor iOS ondersteunt z