Google heeft kort na de introductie van Google Instant een preview-functie voor zoekresultaten geïntroduceerd. De grafische zoekassistent Instant Preview vereenvoudigt het zoeken naar de gewenste informatie, zo stelt de internetgigant.
Instant Preview wordt zichtbaar zodra de gebruiker op het vergrootglas-icoon achter een zoekresultaat klikt. De preview-afbeelding kan ook via het toetsenbord worden opgeroepen. Een oranje kleur geeft in bepaalde gevallen aan waar een zoekterm op een pagina is te vinden.
[youtube]nGaU7JKU7TU[/youtube]
Google stelt in een blog op Blogspot.com dat uit gebruikersonderzoek is gebleken dat de Instant Preview-functie een 5 procent grotere kans geeft om bij de gewenste content uit te komen. Ook is de zoekreus van mening dat de grafische zoekassistent de previewplaatjes voldoende snel aanlevert. Gemiddeld zou een afbeelding binnen een tiende van een seconde zijn geladen, terwijl de overige previews op de achtergrond worden ingeladen zodra het vergrootglas wordt aangeklikt.

Google rolt Instant Preview in de komende dagen uit. Uiteindelijk moet het zoekhulpje in meer dan veertig talen beschikbaar komen. Have fun met het uitproberen! Je moet wel ingelogd zijn met je Google Account. Als het niet werkt bij je, surf dan even naar Google Instant Preview.
Met browsende groet,
Martin Planken
@Topshelf_Media