🔥 ⭕️ Failliet en in één dag €250.000 verbranden. Het zal je gebeuren. Wat een inspirerende verhaal was het vrijdagochtend 24 mei 2019 bij de mede door Topshelf Media ® en Balboa Coaching Hospitality georganiseerde netwerkbijeenkomst van het Open Coffee Utrecht Business Network met spreker Ronald Gans. Deze maand geen spreker over bijvoorbeeld persoonlijke ontwikkeling, mindset en succesverhalen, maar een lezing van een ondernemer die failliet is gegaan.

Ronald keek op boeiende wijze terug en toonde zich kwetsbaar door zijn fouten te delen met de aanwezige ondernemers zodat anderen dit kunnen voorkomen. Hiervoor heeft hij een scan ontwikkeld die je kan helpen om te kijken hoe je onderneming ervoor staat, zie https://ronaldgans.nl.

De doorgewinterde ondernemer Ronald Gans (1957) met 40 jaar retailervaring, stond bij ons op het podium met de Masterclass: “Failures, fuckups en faillissementen: Failliet, in één dag €250.000,- verbrand”. Hij wist het publiek te boeien van start tot finish. Ronald toonde volledige verantwoordelijkheid door zijn hele lezing heen en wist het publiek meerdere malen tot harde lachsalvo’s en applaus te bewegen. Ook zeer persoonlijke en pijnlijke verhalen werden gedeeld. Het werd een steeds meer ontwapenende lezing.

 De ondernemer in moeilijkheden praat niet over zijn problemen. Die houdt altijd zijn mond. Daarom vond ik het als organisator super boeiend om juist het verhaal van Ronald Gans een groter podium te bieden. Des te dankbaarder was ik dan ook dat we hem hebben kunnen boeken.

Als ondernemer heeft hij vele ups, maar ook vele downs gekend. Hij deelde zijn downs met ons zodat de plusminus 40 aanwezige ondernemers en geïnteresseerden daar hun lering uit konden trekken.

Op 6 november 2018 is zijn droom in duigen gevallen. Zijn bedrijf The TailorMates is toen failliet gegaan. Alhoewel zijn omzet vijf jaar lang groeide tot richting het miljoen eind 2018, groeiden de kosten steviger mee. Intussen was ook een investeerder aan boord gekomen die naast zijn technische expertise, ook 100.000 inbracht.

Vanaf 2018 liepen de zaken minder goed, deels vanwege persoonlijk omstandigheden in de familiaire sfeer die zijn weerslag had op de business. Vanaf mei 2018 was hij bezig met een overnamekandidaat en op 15 oktober 2018 zou er getekend worden en zou de overdracht zijn van alle activa. Uit die opbrengst van 250.000 zou hij alle schulden kunnen afbetalen. Alle overnamestukken lagen klaar om getekend te worden. Op het laatste moment gooide een zieke werknemer roet in het eten. Die dame werd niet geaccepteerd op de polis van de overnamekandidaat. The Tailor Mates ging failliet en de droom van Ronald spatte uiteen.

In de periode na zijn faillissement werd hij uitgenodigd door een relatie, de eigenaar van het bedrijf Suittruck (https://suittruck.com), om naar de beurs Masters of Luxury te komen in december 2018. Daar kwam hij Mascha Logemann Mooy tegen, de CEO van Bye Bye Burnout(https://www.byebyeburnout.nl). Zij heeft van haar burnout nu haar business gemaakt. Zij bracht hem op het idee om zelf ook een boek te gaan schrijven en lezingen te houden over zijn faillissement.

Net zoals Mascha buigt Ronald nu zijn gemaakte “fouten” – lees geleerde lessen – om in business door zich kwetsbaar te durven opstellen en learnings te delen. Chapeau.

Leuk detail is dat wij CEO Mascha Logemann Mooy van Bye Bye Burnout in januari 2018 op ons podium mochten verwelkomen, zie https://www.opencoffeeutrecht.com/nieuwjaars-en-netwerkbijeenkomst-2018/.

Het was een unieke en inspirerende ochtend. Wij zien een ieder graag een volgende keer tegemoet!

Met ondernemende groeten,

Gastvrouw Angeles Dokter van Balboa Coaching & Hospitality (http://www.balboacoaching.nl)
Gastheer Martin Planken (schrijver van dit artikel) van Topshelf Media (https://topshelfmedia.nl)

Meld je aan voor de nieuwsbrief, zie:
https://www.opencoffeeutrecht.com

 

Programma Netwerkbijeenkomst 24 mei 2019

09:00 – 09:25 uur: Netwerken + inloop met ontvangst door organisatoren Angeles Balboa van Balboa Coaching & Hospitality en/of Martin Planken van Topshelf Media
09:25 – 09:30 uur: Woord van welkom + aankondiging Ronald Gans
09:30 – 10:30 uur: Masterclass “Failures, fuckups en faillissementen: Failliet, in één dag €250.000,- verbrand” met Ronald Gans
10:30 – 12:00 uur: Netwerken
12:00 uur: Afsluiting + optionele netwerklunch

Locatie

Deze netwerkbijeenkomst vindt plaats bij:

’t Veerhuis
Nijemonde 4
3434 AZ Nieuwegein

logo t Veerhuis Nieuwegein

Voor de website, zie www.tveerhuis.nl.

Plan hier jouw route.

Ben je trouwens al ingeschreven voor onze nieuwsbrief?

Belofte van de organisatoren

Als organisatoren van de maandelijkse Open Coffee Utrecht Business Network bijeenkomsten, hechten Topshelf Media en Balboa Coaching grote waarde aan de kwaliteit van de bijeenkomsten en events. Onze belofte is dat wij jou als bezoeker in verbinding brengen met voor jou interessante ondernemers.

Zullen We Beginnen?

Laten We Samen Verder Aan Jouw Bedrijf Gaan Bouwen!