Als je een LinkedIn gebruiker bent ken je de kracht van jouw professionele netwerk al. Hoe zou het zijn als jij kunt visualiseren hoe jouw netwerk er uit ziet? Zouden jouw connecties clusters of groepen vormen? Zou het niet schitterend zijn als je zou kunnen zien op welke manier al jouw connecties gerelateerd zijn aan elkaar? Zelfs de mogelijkheid hebben om de ‘ongrijpbare’ verbindingen tussen jouw professionele werelden te identificeren?
Nu kan dat! Deze week rolt LinkedIn Labs een nieuw product uit, genaamd InMaps. Meer na de video.
[youtube]PC99Nw2JX8w?rel=0[/youtube]
InMaps is een interactieve visuele representatie van jouw professionele wereld die antwoord geeft op bovenstaande vragen. Het is een mooie manier om de link te kunnen leggen tussen jou en jouw totale verzameling aan LinkedIn connecties. Hiermee kan jij jouw professionele netwerk beter kapitaliseren om een baan te vinden, professioneel advies in te winnen, inzichten te genereren en meer.
Het werkt als volgt: jouw ‘kaart’ is kleur-gecodeerd en representeert de verschillende verbindingen of groepen van jouw professionele carrière zoals jouw voormalig werkgever, studiegenoten of branches waarin je werkzaam bent geweest.
Grotere namen representeren mensen die de meeste connecties hebben binnen dat specifieke cluster of groep. Als je klikt op een contact binnen die ‘cirkel’ zie je hun profiel tevoorschijn komen aan de rechterkant én lijnen die benadrukken hoe zij ‘connected’ zijn met jouw connecties.
Hier wordt het interessant. Jouw kaart geeft echt inzicht in de manier hoe jouw professionele wereld ontstaan is door de tijd heen. Om hier een idee van te krijgen geef je ieder cluster een label (kleur) en ga je tussen jouw connecties ontdekken wie de grootste ‘bruggenbouwers’ zijn op jouw kaart. Je kunt die inzichten gebruiken om jouw eigen impact of invloed te meten of om mogelijkheden voor anderen te creëren. Dus, je zou twee gelijkwaardige groepen kunnen zien die je zou kunnen uitnodigen om samen te gaan. Of je beveelt iemand aan om in contact te komen met iemand anders. Zie je een gebied dat niet representatief lijkt voor jouw professionele wereld? Los dit dan op door de nodige connecties toe te voegen.
Net als sneeuwvlokken zijn twee netwerken nooit hetzelfde. Ben je niet overtuigd? Deel jouw InMap dan met vrienden en collega’s via  Linkedin, Twitter of Facebook (de namen van jouw connecties worden niet gedeeld). Laat de sneeuwvlokken een sneeuwbal worden!
Ik hoop dat je even de tijd neemt om jouw netwerk visueel te ontdekken. Ik weet dat elke keer dat ik kijk ik weer iets nieuws ontdek! Laat mij weten wat je ontdekt hebt via martin@topshelfmedia.nl!
Voor toegang tot jouw InMap, ga je naar http://inmaps.linkedinlabs.com.
Succes met InMap! Kijk ook eens naar onze dienst Certified Hosting. De beveiliging van jouw website en e-mailverkeer is onze topprioriteit! Met Certified Hosting is jouw e-mailverkeer en content management systeem voorzien van een beveiligingscertificaat. Hierdoor worden jouw e-mails versleuteld verzonden over een beveiligde verbinding. Wel zo’n prettig idee toch?!
Met ‘LinkedIn‘ groet,
Martin Planken
Social Media Trainer

Opmerking: Je moet wel 50 connecties hebben en 75 procent van je profiel ingevuld hebben om toegang tot jouw InMap te krijgen
LinkedIn InMap - Topshelf Media geeft Social Media Workshops & Trainingen