Zoals jullie in een eerdere nieuwsbrief van mij hebben kunnen lezen, kon ik het als marketeer niet laten om wat te doen met de wereldwijde rage Planking, in het Nederlands ‘Planken’ genoemd. Dit fenomeen werd in het voorjaar van 2011 wereldwijd bekend. De op de “Internationale Planken Dag” (25 mei 2011) gelanceerde site www.PlankenDag.nl heeft nu ook de aandacht getrokken van de media in Mexico!

Een van de belangrijkste Mexicaanse kranten, Reforma, berichtte in de krant van 5 juli 2011 op de buitenlandpagina (Internacional) zowel over president Barack Obama als over mij, als bedenker van de PlankenDag. Hilarisch toch?!

Challenge PlankenDag

De challenge hield in dat mensen een foto konden maken in een “Planken/Planking” houding. Hieronder zie je een voorbeeld met mijzelf, liggend op de middenstip van het FC Utrecht stadion, in een Planken-houding.

Via de website www.PlankenDag.nl konden mensen hun foto insturen. De foto werd op de website geplaatst. Vervolgens konden mensen een deelnemende foto een Facebook-like geven. De foto met de meeste likes kon een rijbewijs winnen. De winnende dame was dan ook maar wat gelukkig met haar rijbewijs!

Martin_Planken_Plankendag.nl

Foto boven: Martin Planken, eigenaar van Topshelf Media, in de bekende “Planken/Planking-houding” op de middenstip van het FC Utrecht stadion.

Mexicaanse krant Reforma

Hieronder zie je de buitenlandpagina (Internacional) uit de Mexicaanse krant waarop zowel President Barack Obama als ik staan.

PlankenDag_in_krant_Mexico_Reforma_Internacional_op_05-07-2011_een_idee_van_Martin_Planken

Artikel met president Barack Obama op de buitenland pagina

Hieronder het artikel in de Mexicaanse krant met President Barack Obama van de Verenigde Staten.

Artikel met Martin Planken over de PlankenDag

In onderstaand artikel wordt onder andere het volgende geschreven, waarin ik word aangehaald, zie de een-na-laatste alinea en laatste alinea.

Spaanse tekst:

Martin Planken, creador del “Día del Planken”, y uno de las mayores promotores de este actividad en Holanda, está convencido de que es una práctica divertida y que promueve la creatividad en tanto no se realice en sitos peligrosos.

“El conocimiento te lleva a A a B. La imaginación te lleva a todos partes. No asumas riesgos innecesarios, practícalo de forma segura”, afirma Martin.

De Nederlandse vertaling van de Spaanse tekst luidt:

Martin Planken, bedenker van “Plankendag”, en een van de grootste promotors van deze activiteit in Nederland, is ervan overtuigd dat het een leuke oefening is en dat het de creativiteit bevordert zolang het niet op gevaarlijke plaatsen wordt uitgevoerd.

“Kennis leidt je van A naar B. Verbeelding leidt je overal. Neem geen onnodige risico’s, maar oefen het veilig”, zegt Martin.

Hierboven het artikel in de Mexicaanse krant met een quote van Martin Planken en de vermelding van het initiatief PlankenDag.

Media aandacht

Eerder besteedde het NRC Handelsblad aandacht aan de PlankenDag. In hun zaterdagse lifestylebijlage NRC Lux, die begin 2011 werd gelanceerd, kreeg ik de “spread” aangeboden. Dat is het midden van de bijlage, bestaande uit twee pagina’s. Daarop was een artikel te lezen met een interview met mij en een fotocollage met deelnemers aan mijn PlankenDag challenge.

SBS Hart van Nederland

Verder besteedde radiozender Q-Music, tv-programma Dit was het nieuws van RTL4 en o.a. het tv-programma  Hart van Nederland van SBS6 aandacht aan het initiatief. Shownieuws kwam zelfs op 25 mei 2011, de “International Planking Day”, met een cameraman en een geluidsman man naar IJsselstein om een item te maken. ’s Avonds was dat item te zien van niet minder dan 3 minuten, met mij in de “hoofdrol”. Te leuk voor woorden!

Video over het fenomeen Planking met Martin Planken

Omdat ik in Nederland min of meer het fenomeen Planken/Planking op de kaart had gezet, of tenminste de meeste media aandacht kreeg, werd ik ook benaderd door WATKIJKJIJ.TV, waarmee ik een leuke reportage maakte, zie de video hieronder 😉

Wil je eens van gedachten wisselen met mij over marketing en de manier waarop ik jouw product, dienst of organisatie in de markt kan zetten? Neem dan even contact met mij op!

Bedankt voor je interesse. Als je iets wilt delen, tips of suggesties hebt met betrekking tot bovenstaande, laat 't mij weten!

Met ondernemende groeten,

Martin H.C. Planken, BCom, NIMA-B
Internet Ondernemer
Oprichter / algemeen directeur Topshelf Media

"Your hungry, driven and creative marketing partner."
"Knowledge brings you from A to B. Imagination brings you everywhere."
"When you change what you believe is possible, you change what becomes possible."

Zullen We Beginnen?

Laten We Samen Verder Aan Jouw Bedrijf Gaan Bouwen!