Martin Planken

 

OPRICHTER VAN TOPSHELF MEDIA
SINDS 07-07-2007

“When you change what you believe is possible, you change what becomes possible

MAR(ke)TIN(g) PLANKEN: what’s in a name?

Planken: “Met ruim 25 jaar ervaring op het snijvlak van (internet) marketing, pr en communicatie, weet ik als geen ander hoe ik kan bijdragen aan het realiseren van de doelstellingen van bedrijven en ambities van ondernemers. Het toevoegen van waarde en het daadwerkelijk vergroten van de zichtbaarheid en omzet van en voorkeur voor organisaties, merken, diensten en producten is daarbij altijd mijn ultieme doel.”

Samenvatting:

– ondernemende en resultaatgedreven marketing- en mediaprofessional op HEAO-CE & NIMA-B niveau
– consistent track record voor toevoegen van waarde aan strategische bedrijfsdoelstellingen
– bewezen vermogen om belangrijke klantrelaties te beheren
– markt- en oplossingsgerichte netwerker met sterk organisatorisch vermogen

“De kracht van Topshelf Media, dus van mij, ligt ‘m enerzijds in het adviseren over en bedenken, ontwikkelen en in de markt zetten van (nieuwe) producten, diensten en concepten. Aan de ander kant vind ik het fantastisch om de daarbij benodigde digitale media te realiseren. Door mijn jarenlange ervaring als professional en ondernemer op het gebied van marketing & media en mijn “unfair advantage” op het gebied van het organiseren van evenementen zoals netwerkbijeenkomsten en fotowedstrijden, weet ik een heldere visie op marketing en business development neer te zetten. Mijn kennis deel ik graag met collega ondernemers, relaties en tijdens netwerkbijeenkomsten, presentaties en op blogs.

Binnen mijn onderneming Topshelf Media gaan marketing, sales en relatiebeheer hand in hand. I.s.m. opdrachtgevers zet ik hun bedrijven, evenementen, merken, diensten en producten op onderscheidende wijze in de markt.

Ik ben een gepassioneerde organisator van fotowedstrijden. Denk daarbij aan het bouwen van partnerships en het onderhouden van relaties met bedrijven/ondernemers, overheden, citymarketing organisaties en stake holders. Het bouwen van de websites, de e-mailmarketing, productie van promotievideo’s, social media marketing, copywriting en public relations doe ik daarbij ook zelf.

Als gelijkwaardige gesprekspartner met een groot inlevingsvermogen en een hoge dosis aan humor en creativiteit, weet ik bij te dragen aan het verhogen van de zichtbaarheid van en het vergroten van de voorkeur voor het aanbod van opdrachtgevers.

I.s.m. met opdrachtgevers bedenk ik (online) marketingacties en campagnes. In praktische zin help ik bij het opzetten, uitvoeren en realiseren van hun marketing-, communicatie-, verkoop- en pr-activiteiten.

Bedrijven worden door mij ondersteund bij:

– ontwikkelen van websites, webshops, webapplicaties en online platforms
– e-ticketing solutions inc. barcode scanning checkin van tickets bij entree
– schrijven en uitvoeren van marketing- en ondernemingsplannen
– online leadgeneratie d.m.v. gepersonaliseerde e-mailmarketing
– offline leadgeneratie
– social media marketing & advertising
– zoekmachine marketing (sea)
– zoekmachine optimalisatie (seo)
– uitvoeren van zoekwoordenonderzoek
– schrijven van (seo) teksten

Martin Planken, Marketing & Media Ondernemer bij Topshelf Media ®. Foto: Angeliek de Jonge (2018)

Inspiratie en motivatie

 

Als ondernemende professional wil je geïnspireerd worden. Dat wil ik zelf ook. Daarom publiceer ik op onregelmatige basis een inspirerende quote. Die quotes vind je onder andere hier, maar ook op mijn social media profielen. Enkele van mijn favoriete quotes zijn:

 

  • Education Is Not The Learning Of Facts, But The Training Of The Mind To Think.
  • When you change what you believe is possible, you change what becomes possible.
  • Knowledge brings you from A to B. Imagination brings you everywhere.
  • There are leaders and there are those who lead. Leaders hold the position of power or authority, but those who lead inspire us.
  • We follow those who lead, not because we have to but because we want to. We follow those who lead not for them, but for ourselves.
  • It’s those who start with “why” that have the ability to inspire those around them or find others who inspire them.
  • Tell me and I will forget. Show me and I will remember. Let me experience it and I will make it my own. This statement is attributed to Confucius: a thinker and social philosopher of Ancient China (September 28, 551 BC. – 479 BC).

Inspirerende quotes

Open Coffee Utrecht Business Network

Van 2015 tot en met 2020 was ik organisator van de maandelijkse netwerk bijeenkomsten voor ondernemers en professionals in de provincie Utrecht, genaamd Open Coffee Utrecht. Zo’n 10 keer per jaar verwelkomende ik samen met twee collega-ondernemers tussen de 35 en 70 ondernemers per maand.

Het zakelijke platform Open Coffee Utrecht Business Network verbond ondernemers in Midden Nederland via netwerkevenementen. Maandelijks kwamen onze activiteiten bij duizenden ondernemende professionals in de provincie Utrecht e.o. onder de aandacht. Elke 2e vrijdagochtend van de maand boden wij de mogelijkheid om zowel bestaande als nieuwe relaties te ontmoeten.

Met geëngageerde groet,
Namens Topshelf Media ®

Martin Planken,
Marketing & Media Ondernemer

Let’s Get Started

Interesse In Een Out-of-the-Box & Creatieve Kijk op Zaken? Maak Een Afspraak!