Centrum wordt hét expertisecentrum op het terrein van cyber security
Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie heeft op 12 januari in Den Haag het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) officieel geopend. De oprichting van het centrum is volgens de minister een belangrijke stap om de weerbaarheid van Nederland tegen ICT-verstoringen door hackers, cybercriminelen en andere kwaadwillenden te versterken.
In het centrum, dat al op 1 januari van start ging, worden kennis en expertise ontwikkeld op het gebied van cybersecurity. Op basis van die expertise kunnen organisaties en instanties maatregelen nemen om te voorkomen dat hackers, computercriminelen en andere kwaadwillenden geheime bedrijfsinformatie verkrijgen of de vitale infrastractuur van Nederland beschadigen of platleggen. Het centrum zal ook ondersteuning bieden bij incidenten en crisisbesluitvorming op het gebied van digitale veiligheid.

Minister Opstelten slaat op de knop die de lasershow start, waarmee het Nationaal Cyber Security Centrum officieel wordt geopend.


Hét expertisecentrum op het gebied van cybersecurity
Het NCSC moet uitgroeien tot hét Nederlandse expertisecentrum op het gebied van cybersecurity. In eerste instantie wordt in het NCSC kennis van organisaties binnen rijksoverheid gebundeld. GOVERT.NL – het cyber security en incident response team van de overheid – is opgegaan in het NCSC. Ook zijn verschillende ministeries vertegenwoordigd in het centrum, evenals de politie, het openbaar ministerie, het Nederlands Forensisch Instituut en de Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst.
Samenwerking tussen publieke en private partijen
Later zal steeds meer samenwerking worden gezocht met private partijen. Vooral de vitale sectoren – zoals de telecommunicatie en energievoorziening – zijn daarbij in eerste instantie van groot belang. ICT-verstoringen in die sectoren kunnen de samenleving namelijk ernstig ontwrichten. Minister Opstelten riep ondernemingen en andere partijen echter op om zich ook aan te sluiten bij het NCSC.
Het bundelen van kennis van publieke en private partijen zal er volgens de minister toe leiden dat er een steeds beter beeld ontstaat van dreigingen in het digitale domein. “Het NCSC kan het plaatje van de dreigingen compleet maken. Dat is van groot belang – te meer omdat je sommige dreigingen pas goed ziet, als het beeld compleet is. Dat is in mijn ogen de grote meerwaarde van dit centrum”, aldus minister Opstelten in zijn openingstoespraak.

Met een lasershow wordt het Nationaal Cyber Security Centrum geopend.


Belangrijk punt uit Nationale Cyber Security Strategie
Met het oprichten van het NCSC is een belangrijk punt uit de Nationale Cyber Security Strategie gerealiseerd. Met deze strategie geeft het kabinet vorm aan integrale aanpak voor cybercrime, die aangekondigd werd het regeerakkoord. In juni 2011 werd de Cyber Security Raad al geïnstalleerd. Deze raad bestaat uit vertegenwoordigers van de overheid, het bedrijfsleven en wetenschappers, en adviseert de regering en private partijen gevraagd en ongevraagd over relevante ontwikkelingen op het gebied van digitale veiligheid (bron: NCSC).
Certified Hosting: uw website en e-mailverkeer beveiligdCloud Hosting van Topshelf Media
De beveiliging van uw website en uw e-mailverkeer is de topprioriteit van Topshelf Media! Met Certified Hosting is uw e-mailverkeer en uw content management systeem voorzien van een beveiligingscertificaat. Hierdoor worden uw e-mails versleuteld verzonden over een beveiligde verbinding. Wel zo’n prettig idee toch?!
Deze dienst bieden wij aan onder het label Certified Hosting. Wij bouwen niet alleen websites en webapplicaties maar hosten ze ook op onze eigen cloud servers.
Over Topshelf Media
Topshelf Media ® zorgt voor het vergroten van de zichtbaarheid en omzet van en voorkeur voor organisaties, merken, diensten en/of producten. Dat doen wij door samen met onze klanten (online) marketingacties en campagnes te bedenken en/of door het ontwikkelen van de daaruit voortvloeiende digitale media.
Bij de digitale media die wij realiseren denk je aan robuuste en goed vindbare (mobiele) websites, webshops en webapplicaties. Denk ook aan het vormgeven en opzetten van Facebook Pages en E-mailnieuwsbrieven. Bovendien helpen wij onze klanten bij het opzetten en doorontwikkelen van hun Social Media accounts en het creëren van een positie binnen het Social Media landschap.
“Kennis brengt u van A naar B. Verbeelding brengt u overal. Wij laten onze ideeën graag tot de verbeelding spreken!”
Vul gerust het Bel-Mij-Terug-formulier in >> en wij bellen u op het door u gewenste moment terug.
Met multimediale groet,
Namens Topshelf Media
Martin Planken,
eigenaar
Volg ons op Twitter >> @Topshelf_Media >>
Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Topshelf Media >>