De gloednieuwe iPhone-app Viddy doet precies wat Instagram doet, maar dan met video. Je kan video’s uploaden en voorzien van kleur- en muziekfilters. Als je klaar bent, deel je ze meteen met je vrienden die ook Viddy installeren en jou als vriend hebben toegevoegd. Net als bij Instagram zie je de laatste uploads van vrienden in een overzicht als je de applicatie opent en net als bij Instagram zijn er ook tabbladen waarop de populairste video’s van het moment prijken.

Viddy Timeline


Iedereen kan reageren op video’s en er is een like-knop die niet alleen het ego van de cameraman streelt, maar er ook voor zorgt dat een filmpje in je eigen overzicht van favoriete filmpjes terecht komt. Als de werken van iemand je bevallen, kun je ‘m met één druk op de knop volgen. Er zit, net als bij Instagram, dus een heel sociaal netwerk ingebouwd in Viddy.
Helaas gaan de filters in Viddy gepaard met vaststaande liedjes die je wel het stilzwijgen kan opleggen, maar niet kan veranderen. Ook kun je het oorspronkelijke geluidsspoor van een opname niet dimmen. Daardoor zijn er al enkele video’s in de populaire sectie te zien waar windgeruis hoorbaar is. Viddy is dus geen videobewerkingsprogramma pur sang. Ook mogen de filmpjes die je uploadt niet langer zijn dan vijftien seconden, zodat de app enigszins snel gehouden kan worden.

Viddy gebruikersinformatie


Het grootste obstakel voor het gebruiksgemak van Viddy is de rendertijd. Video’s die worden voorzien van een kleurenfilter, hebben tijd nodig om herberekend te worden. Pas als dat gebeurd is, zie je het resultaat terug en als dat niet bevalt, mag je opnieuw renderen met andere instellingen. Als een video voor je gevoel klaar is, is uploaden een fluitje van een cent. Het gebeurt op de achtergrond terwijl je de timeline met video’s van anderen of populaire video’s kan bekijken.

Viddy filters toepassen


Zoals je leest is er nog het een en ander op te merken aan Viddy, maar de applicatie is gratis en als Viddy ook dezelfde verbeterdrang toont als Instagram, worden de pijnpuntjes snel aan de kant gezet (bron: iPhone Club).
Download Viddy via iTunes (gratis) >>
Over Topshelf Media
Topshelf Media ® zorgt voor het vergroten van de zichtbaarheid en omzet van en voorkeur voor organisaties, merken, diensten en/of producten. Dat doen wij door samen met onze klanten (online) marketingacties en campagnes te bedenken en/of door het ontwikkelen van de daaruit voortvloeiende digitale media.
Bij de digitale media die wij realiseren denk je aan robuuste en goed vindbare (mobiele) WordPress websites, webshops en webapplicaties. Denk ook aan het vormgeven en opzetten van Facebook Pages en E-mailnieuwsbrieven. Bovendien helpen wij onze klanten bij het opzetten en doorontwikkelen van hun Social Media accounts en het creëren van een positie binnen het Social Media landschap.
“Kennis brengt u van A naar B. Verbeelding brengt u overal. Wij laten onze ideeën graag tot de verbeelding spreken!”
Vul gerust het Bel-Mij-Terug-formulier in >> en wij bellen u op het door u gewenste moment terug.
Met multimediale groet,
Namens Topshelf Media
Martin Planken,
Chief Engagement Officer

Volg ons op Twitter >> @Topshelf_Media >>
Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Topshelf Media >>