OVER ONS

Over Topshelf Media

“Kennis brengt je van A naar B. Verbeelding brengt je overal.”

Ken je de volgende uitspraak?
“Je wint of je … leert!”

 

Onze aanpak is gecentreerd rondom leren & groeien, met het creëren van waarde voor jouw gebruikers en klanten als doel.

Op 07-07-2007 richtte Martin Planken zijn bedrijf Topshelf Media ® op om bedrijven te helpen bij het realiseren van hun ambities, door hen te ondersteunen op het gebied van (online) marketing, communicatie en public relations. Denk daarbij aan het realiseren van marketing- en communicatieplannen en het ontwikkelen en beheren van marketing en communicatie tools, zoals websites, webshops, webapplicaties, e-mailmarketing campagnes en social media kanalen. In samenwerking met organisaties worden bovendien concepten ontwikkeld waarmee bedrijven en (semi-)overheden hun boodschap onder de aandacht kunnen brengen bij diverse doelgroepen.

Historie van Topshelf Media ® sinds 07-07-’07

“De originele bedrijfsnaam die op mijn eerste visitekaartje stond was Planken Media en de domeinnaam was vandebovensteplank.com”, aldus Planken. “In tweede instantie vond ik dat ik toch een eerder bedachte, meer creatieve bedrijfsnaam moest voeren. Daarom wijzigde ik de bedrijfsnaam in 2009 naar één van de opties die ik nog op de plank had liggen: Topshelf Media ®. De naam Topshelf is afgeleid van het spreekwoord ‘van de bovenste plank’ en van mijn achternaam: Planken.”

 

Groei van diensten en producten

De diensten die in 2007 werden aangeboden bestonden uit het ontwikkelen van websites en grafische diensten. Websites werden in html vormgegeven en konden in eerste instantie niet volledig door de klant zelf worden aangepast. Verder werden logo’s en huisstijlen ontwikkelt en flyers en posters vormgegeven. Al snel werd overgestapt naar het ontwikkelen van websites met een content management systeem. Nieuwe diensten zoals e-mailmarketing, webapplicaties en zoekmachinemarketing (SEM) volgden elkaar in rap tempo op. Websites werden beter vindbaar gemaakt voor zoekmachines als Google door zoekmachineoptimalisatie (SEO) toe te passen. Zoekmachine advertentie campagnes (SEA) werden ontwikkelt om meer bezoekers naar websites te trekken. Door de toepassing van zoekmachinemarketing technieken begonnen websites meer geld op te leveren.

Topshelf Media ®: geregistreerd merk

Eind 2009 werd een depotaanvraag ingediend om de bedrijfsnaam TOPSHELF MEDIA te registreren als merk, aangezien was overgestapt van de bedrijfsnaam Planken Media naar Topshelf Media: ‘Media van de bovenste plank’. Een knipoog naar de achternaam van oprichter Martin H.C. Planken. Kort na de aanvraag ontvingen wij de nodige post van merkenbureau Elzas Noordzij. In eerste instantie dachten we dat het een reclame mailing was. Het bedrijf TOPSHELF was echter destijds hun cliënt en er waren merkrechten geregistreerd voor de naam TOPSHELF. Na een aantal maanden “Oud Hollandsch touwtrekken”, werd TOPSHELF MEDIA ® een officieel geregistreerd merk.

Martin Planken

Martin Planken

Oprichter / Algemeen directeur

Bij Topshelf Media ® vinden we het sinds 07-07-2007 fantastisch om in samenwerking met onze opdrachtgevers hun business naar het volgende niveau te brengen.

Hosting Provider

Om onze klanten beter van dienst te kunnen zijn, besloten we in 2009 om de hosting van websites in eigen beheer te nemen: Topshelf Media ® werd hosting provider. We gingen eigen serveromgevingen opzetten in één van de meest professionele datacentra van de Benelux. Daarmee hadden we 24/7 toegang tot onze serveromgevingen en waren we niet meer afhankelijk van helpdesks en openingstijden. Sindsdien verzorgen wij de webhosting, backups, updates, upgrades en cyber security voor zowel websites als webshops.

Cloud Hosting

Als er even meer capaciteit nodig is dan schalen wij die snel op naar behoefte. Het stelt ons bovendien in staat om de meer veeleisende websites strakkere garanties in de servicecontracten aan te bieden. Onze service is verder uitgebreid met beveiligingscertificaten op e-mailverkeer en content management systemen. Data wordt zodoende versleuteld verzonden over een beveiligde verbinding. Wel zo’n prettig idee voor onze klanten.

Cloud Hosting Topshelf Media

Nieuwe media

Topshelf Media ® heeft het medialandschap de afgelopen jaren zien veranderen. Dit vereiste dat ondernemers een nieuwe manier moesten vinden om effectief online met hun klanten en partners te blijven communiceren. De komst van Social Media is daar een goed voorbeeld van. In 2009 begon Topshelf Media ® bedrijven te helpen bij het ontwikkelen van hun social media strategie en de implementatie van social media marketing campagnes. In 2010 begonnen wij met het geven van social media workshops en lezingen voor ondernemersverenigingen, kader/bestuur van organisaties en voor groepen MBO/HBO studenten.


Wat wij o.a. nog meer doen is:

Branding

 

Social Media

 

Web Development

 

E-mail Marketing

SEO

 

Copywriting

 

Analytics

 

Team Training

 

Let’s Get READY TO RUMBLE!

Heb je je riemen vast? Laten we plankgas gaan!