Websitelinks die worden gedeeld via social media als Twitter en Facebook, zullen eerder als resultaat van een online zoekopdracht worden weergegeven dan andere websites. Dat bevestigen zoekmachines Google en Bing.
Het online vakblad Search Engine Land schrijft dat de zoekmachines Google en Bing het vermoeden hebben bevestigd dat een Tweet die vaak wordt geretweet een positieve invloed kan hebben op de ranking van een pagina.
Dat is afhankelijk van de sociale autoriteit van de gebruiker: hoeveel mensen volgt iemand en door hoeveel mensen wordt iemand gevolgd, zijn die mensen relevant en hebben ze waarde?
De waarde van de links die worden verstuurd door Twitter-gebruikers met een hoge sociale autoriteit is hoog. De sociale autoriteit wordt onder andere gemeten door de pagerank van de twitter pagina.
Wil je meer weten over sociale media als Facebook, Twitter en LinkedIn of wil je weten wat YouTube of bijvoorbeeld de Location Based Service Foursquare voor jou kan betekenen? Geef mij dan s.v.p. een belletje of vul bijvoorbeeld het Bel-Mij-Terug-formulier in >>
Met sociale groet,
Martin Planken
Lees ook: Martin Planken wordt de nieuwe burgemeester van Nieuwegein >>
Volg ons op Twitter @Topshelf_Media
Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Topshelf Media >>