SSL Certificaat Beveiliging - Topshelf Media
Een SSL Certificaat versleutelt dataverkeer tussen een browser en een server zodat vertrouwelijke gegevens niet kunnen worden onderschept. De gegevensuitwisseling tussen de bezoeker en je website verloopt via een versleutelde verbinding. Bijvoorbeeld als een bezoeker het contactformulier op je site invult of zich aanmeld om een evenement bij te wonen. Normaal gesproken is een verbinding niet beveiligd en kan informatie onderschept worden.
[vc_iconbox iconpos=”top” icon=”certificate” with_circle=”0″ title=”TOPSHELF MEDIA HELPT JE GRAAG BIJ HET INSTALLEREN VAN JOUW SSL CERTIFICAAT >>” link=”http://www.topshelfmedia.nl/contact” external=”0″ img=””] [/vc_iconbox]
Met een SSL-certificaat laat je zien dat de website betrouwbaar is. Voor de bezoeker is een SSL certificaat te herkennen aan het groene slotje voor je domein in de adresbalk van je browser. Je kunt er voor kiezen om het SSL certificaat te installeren op jouw volledige website, dus op alle pagina’s, of alleen op pagina’s waar bezoekers een formulier kunnen invullen.
[vc_button url=”http://www.topshelfmedia.nl/gemeenten-overtraden-maandenlang-privacywet-bsns-op-straat/” text=”Security gemeenten slecht >” size=”” align=”center” type=”blue” outlined=”1″ icon=”” target=”_self”]
 
Beter vindbaar in Google door SSL certificaat
Beveiligingscertificaat Topshelf Media veiligOp dit moment draagt een SSL certificaat voor ongeveer 1% bij aan betere zoekresultaten. Dat is niet veel maar alle kleine beetjes helpen. Google heeft wel aangegeven dat het wel of niet hebben van een SSL certificaat in de toekomst belangrijker wordt. Zoals bijna altijd geeft Google je daarmee enige tijd de gelegenheid om aan de nieuwe standaard te voldoen. Wil je in de toekomst vindbaar blijven met je website, dan is het dus verstandig om nu alvast over te stappen.
Nieuwe wet op datalekken sinds 1 januari
Sinds 1 januari 2016 is er een nieuwe wet op datalekken van kracht. Als jij je website niet goed beveiligd dan loop je nu een kans op een fikse boete als er een datalek optreedt. Het CBP kan je namelijk een boete opleggen van 10% van je omzet met een maximum van € 820.000 als er sprake is van “ernstig verwijtbare nalatigheid”. Alhoewel het hebben van een SSL certificaat slechts 1 van de maatregelen is, raden wij je ook uit het oogpunt van deze nieuwe wet de installatie van een SSL certificaat aan.
SSL CertificaatBetere beveiliging van je website
Een SSL certificaat versleutelt de gegevensoverdracht tussen je websites en je bezoekers. Privacy gevoelige gegevens van bezoekers kunnen zo niet onderschept worden. Ook is het voor hackers minder gemakkelijk code via je de browserbalk, iframes of een formulier te injecteren. Na zo’n code injectie liggen al jouw website gegevens letterlijk op straat. SSL oftewel Secure Sockets Layer beveiligt de datastroom tussen de website en de bezoeker, zodat deze niet leesbaar is voor anderen. Hackers worden steeds slimmer en met een SSL certificaat maak jij het ze weer een stapje moeilijker.
Voordelen van een SSL certificaat

 • Beveiligd data verkeer van en naar je website
 • Je website is beter beveiligd tegen Hackers
 • De positie van je website in Google verbeterd
 • Betrouwbare uitstraling van je website
 • Je voldoet aan de nieuwe wet op datalekken

Wat zijn de nadelen van SSL?
Natuurlijk zijn er ook nadelen verbonden aan de installatie van een SSL certificaat. De nadelen van SSL zijn:

 • een SSL certificaat kost geld
 • het overzetten van je website naar SSL moet zorgvuldig gebeuren
 • je kan fouten maken tijdens het overzetten en daardoor rankings verliezen
 • sommige plugins van je website werken niet op https
 • het kan je website iets trager maken

SSL Certificaat installeren op je website
Om een SSL certificaat te installeren moet je een aantal stappen doorlopen. Op de eerste plaats moet je bepalen wel certificaat je nodig hebt waarna je dit certificaat moet aanschaffen. Vervolgens zul je het certificaat moeten activeren en valideren. Zodra je dit proces hebt doorlopen, kan je het certificaat via het control panel van je server installeren. Als je dit hebt gedaan kan je je website veranderen van HTTP naar HTTPS. Alle links op je website zoals afbeeldingen, CSS- en javascript-bestanden, moeten worden overgezet en nagelopen. Zodra je dit hebt gedaan moet je niet vergeten alle oude URL’s met een 301 permanent redirect naar de nieuwe https over te zetten. Met het instellen van HTTP Strict Transport Security (HSTS) onthoudt de browser van een bezoeker op je website dat het automatisch HTTPS moet gebruiken voor jouw website. Als laatste stap is het verstandig om ook de HTTPS versie van je website aan te melden in de Google Webmasterhulpprogramma’s.
Soorten SSL certificaten
Er zijn verschillende soorten SSL certificaten:

 • Domein: In het certificaat worden gegevens van de domeinnaamhouder opgenomen
 • Organisatie: In het certificaat worden alle bedrijfsgegevens van de eigenaar van het certificaat opgenomen en gecontroleerd
 • Extended validation (EV): In het certificaat worden alle bedrijfsgegevens van de eigenaar van het certificaat opgenomen en grondig gecontroleerd

Voor de meeste website eigenaren volstaat het SSL certificaat voor domeinvalidatie.
Kosten van een SSL Certificaat

SSL certificaten zijn er in verschillende soorten en maten. Wij nemen graag alle werkzaamheden voor je uit handen, zoals:

 • kopen van een SSL certificaat
 • installeren van een SSL certificaat
 • beheren en migreren van je website voor domeinvalidatie van http naar https
 • jaarlijks up-to-date houden van de beveiliging van jouw website door een nieuw certificaat te kopen en te installeren

Neem voor de mogelijkheden contact met ons op. Zorg ervoor dat jouw website beveiligd wordt en laat zien dat jouw website betrouwbaar is. De gegevensuitwisseling tussen de bezoeker en jouw website is uiterst belangrijk. Zorg er voor dat deze via een versleutelde verbinding verloopt.
SSL Certificaat? Zeker doen dus!

Het antwoord op de vraag wel of niet doen luidt wat ons betreft dus voor 100%: zeker doen. De “nadelen” van het installeren van een SSL certificaat staan in de schaduw van de voordelen. Wil jij meer informatie? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag met een betere beveiliging en betrouwbaarheid van je website!
[vc_button url=”http://www.topshelfmedia.nl/contact” text=”SSL certificaat? Bel ons >>” size=”” align=”left” type=”navy” outlined=”0″ icon=”"></i>” target=”_self”]