Topshelf Media is officieel een Registered Trademark bij het BOIPHet Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BBIE) is het officiële bureau voor de registratie van merken, modellen en tekeningen in de Benelux. TOPSHELF MEDIA ® staat als merk in het Merkenregister geregistreerd.
Wij gebruiken ons merk als teken om de om de producten en diensten te onderscheiden van die van andere bedrijven. Door ons merk te registeren bij het BBIE hebben wij bescherming gekregen. Met andere woorden: het geeft ons het exclusieve recht op het gebruik van het merk TOPSHELF MEDIA ® in de Benelux.
Een handelsnaam is de naam van een onderneming zoals ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (in Nederland) of bij de Kruispuntbank (in België). Op grond van het handelsnaamrecht kunt u optreden tegen gebruik van uw bedrijfsnaam.
Sommige bedrijven bieden hun producten en diensten aan onder hun bedrijfsnaam. In dat geval zijn merknaam en handelsnaam hetzelfde. Maar een handelsnaam biedt bijvoorbeeld geen bescherming van uw logo. Bovendien is een handelsnaam vaak alleen regionaal te beschermen en is automatische dekking in de hele Benelux niet vanzelfsprekend. Het is dus vaak verstandig om uw handelsnaam ook als merk te registreren.
Verder is het zo dat veel bedrijven verschillende namen, logo’s en dergelijke voor hun verschillende waren of diensten hebben bedacht, die dus niet hetzelfde zijn als hun handelsnaam. In dat geval is het altijd verstandig om deze als merken te registreren.
Wat is een merk?
Een merk is het visitekaartje van een bedrijf. Dat geldt voor grote en bekende bedrijven maar net zo goed voor kleinere ondernemingen. Aan uw merk herkennen anderen uw producten en diensten. Uw merk onderscheidt u van anderen.
Het kan schadelijk zijn als anderen uw merk namaken. Of als anderen een merk gebruiken dat verwarring kan wekken met het uwe. Alleen door uw merken te registreren kunt u hiertegen optreden.
Een sterk merk vertegenwoordigt bovendien een grote waarde. Bij de top 10 van bekende merken in de wereld loopt dit zelfs in de miljarden euro’s. Maar ook voor minder bekende merken geldt dat deze deel uitmaken van uw bedrijfsbezit. Merken kunnen worden overgedragen (verkocht) of, als onderdeel van de activa van uw onderneming, in pand worden gegeven bij de bank. U kunt iemand die uw merk wil voeren een licentie verstrekken. Kortom, uw merk is een verhandelbaar recht dat een behoorlijke waarde kan hebben.
Wij adviseren onze klanten op het gebied van merkrechten en denken mee bij de omschrijving van de klasse-aanduidingen. Als u vragen heeft, bel/mail/@/D gerust.
Met ‘geregistreerde’ groet,
Martin Planken