Als u het nog niet wist: De Grootste Kerstboom Ter Wereld staat in IJsselstein! De boom is zelfs opgenomen in het Guinness Book of Records. De organisatie achter het initiatief, Stichting Kerstboom, vond het tijd om in het jubileumjaar 2011, wanneer de zendmast Gerbrandytoren voor de 15e keer wordt omgetoverd in De Grootste Kerstboom Ter Wereld, een nieuwe website te lanceren. Als bedrijf met IJsselsteinse roots vinden we het geweldig dat wij dit unieke evenement in de wereld van een nieuwe website mogen voorzien. Deze zal binnenkort gelanceerd worden op www.degrootstekerstboom.nl!
De geestelijk vaders van De Grootste Kerstboom

Het idee voor de kerstboom kwam van de IJsselsteinse broers Ton en Martin Westland. Die grote mast daar, zowat in hun achtertuin, daar moest toch iets mee te doen zijn. Zo ontstond in 1990 het idee om van de Gerbrandytoren in de feestmaand december de Grootste Kerstboom ter Wereld te maken. Een idee dat inmiddels wereldfaam heeft gekregen.

De Grootst Kerstboom Ter Wereld te IJsselstein heeft 120 lampjes die 'te koop' zijn via de website www.degrootstekerstboom.nl.


Het duurde echter nog tot 1992 voordat eigenlijk half Nederland zich voor de eerste keer kon vergapen aan die wonderbaarlijke Kerstboom. Aangemoedigd door de enorme bijval voor dit lumineuze idee, gingen de beide broers opnieuw aan de slag. Ook de twee volgende jaren gingen in december de lichtjes in de toren aan.
Bekijk hieronder de video rondom de ontsteking van De Grootste Kerstboom Ter Wereld in 2010.
[youtube]Zj3vkOMjAkU[/youtube]
In 1995 sloeg helaas het noodlot toe. Bij een controle kwam een beschadiging van de tuidraden en aan het licht werd ontdekt. In die tijd werden de lampen nog aan die draden opgehesen. Dat jaar bleef het donker in IJsselstein.
Het was zenderorganisatie Nozema die in de jaren 1996, 1997 en 1998 ervoor zorgde dat de jaarlijkse Kerstboom weer tot in kilometers omtrek van IJsselstein te zien was in de feestmaand. Inmiddels waren er aan de toren andere kabels bevestigd waarlangs de lampen op hun plaats worden gehesen. Er lagen echter heel andere problemen op de loer: de financiën. Het aanbrengen van de verlichting is een dure grap. Vanwege de kosten besloot Nozema het feest in 1999 maar eens over te slaan. En in het millenniumjaar 2000 kwam de organisatie met de mededeling nog maar eens in de vijf jaar geld te hebben voor de Kerstboom. Pogingen van een groep actieve omwonenden om in de twee volgende jaren toch voldoende geld bij elkaar te krijgen, liepen helaas steeds op een teleurstelling uit.
Dankzij de inspanning van de Stichting Kerstboom kon gelukkig in 2003, 2004 en 2005 de Gerbrandytoren weer omgebouwd worden tot ’s Werelds Grootste Kerstboom; met zijn 375 meter houder van het wereldrecord.
Toch lukte het niet de reeks vol te houden. De organisatie werd in 2006 de kleine Stichting te zwaar. Het besluit viel er in 2006 er maar eens een jaar vanaf te zien en de reacties af te wachten. Dat sloeg bij een groot aantal mensen, bedrijven en organisaties in Midden-Nederland in als een bom. Dat mocht niet nog eens gebeuren. Door de grote steun die de Stichting toen ervoer, kon de Stichting Kerstboom niets anders doen dan zich opnieuw inspannen voor het optuigen van de Boom in 2007. En dat lukte. Net als in 2008 tot en met 2010. Dit jaar (2011) gaan kan iedereen voor de vijftiende keer genieten van een waar spektakel tijdens de feestelijke ontsteking en een schitterend schouwspel van 120 lampjes dat in een groot deel van Midden-Nederland te bewonderen is!
Wil je meer weten over de diensten van Topshelf Media zoals het bouwen van websites, webshops en webapplicaties? Ook voor mooie digitale nieuwsbrieven (e-mailmarketing) en social media marketing bent u bij ons in goede handen. Vul gerust het Bel-Mij-Terug-formulier in >> in en ik bel u z.s.m. terug.
Met een “Grote Kerstgroet”,
Namens Topshelf Media
Martin Planken,
eigenaar
Volg ons op Twitter >> @Topshelf_Media >>
Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Topshelf Media >>