Als marketeer pur sang met de achternaam Planken kon ik het niet laten om wat met de nieuwe rage Planking te doen, in het Nederlands Planken genoemd. Daarom heb ik vandaag de site www.plankendag.nl gelanceerd.
Ik daag iedereen uit om morgen, op 25 mei 2011, tijdens de door enkele enthousiastelingen uit Australië uitgeroepen “Internationale Planking Day”, de leukste en meest creatieve “Plankenfoto” te (laten) maken en deze in te sturen voor deelname aan de Plankenwedstrijd! Binnen de plankencommunity worden foto’s hoger gewaardeerd naar mate er sprake is van een opvallende locatie/plek/omgeving.
Check onderstaande video die op 26 mei 2011 is gedraaid.
[youtube]rkf6yT6NbeU[/youtube]
Prijzen
Je wint je eigen foto op een Canvas fotoschilderij van 40 x 60 cm. Verder wordt de winnende foto op de homepage van www.plankendag.nl gepubliceerd en als je ‘t leuk vindt krijg je ook nog een gratis website, inclusief een cms, e-mailaccounts, certified hosting én een gratis .nl of .com domeinnaam naar keuze, aangeboden door Topshelf Media.
Ik waarschuw voor het nemen van (onverantwoorde) risico’s die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Er zijn namelijk mensen overleden aan de gevolgen van Planking! Ik zie jouw inzending graag tegemoet!
Let op: neem géén (onverantwoorde) risico’s!!
 
Check onderstaande video van ABC News:
[youtube]rkf6yT6NbeU[/youtube]
Wat is Planking nou precies?
Planking, ook wel The Lying Down Game of Planken genoemd, is een internetmeme waarbij men op de buik zo gestrekt mogelijk, roerloos op de grond gaat liggen, met de armen langs het lichaam en het hoofd richting de grond. Vervolgens blijf je letterlijk zo stijf als een plank liggen. Men laat zich in die positie fotograferen en deze foto wordt via sociale netwerksites verspreid. De plek waar je plankt is bij voorkeur bijzonder en getuigt van creativiteit. Planken is in korte tijd razend populair geworden via sociale netwerken als Facebook.
Herkomst
Planking is een hype die ontstond in Australië. Daar werd het op kleine schaal beoefend sinds 2009. Tot de noodlottige dood van de 20-jarige Acton Beale. De Australiër viel van de richel van het balkon op de zevende etage. De publiciteit rond zijn dood zorgde ervoor dat internationaal gezien het aantal plankers aanzienlijk in omvang toenamen. De teller van de grootste plankenpagina op Facebook telt inmiddels al ruim 230.000 leden (24 mei 2011) en groeit nog elke dag.
Uitvoering
In de regel worden de meest bijzondere plekken opgezocht voor planking. Wij dagen iedereen uit om de leukste en meest creatieve “Plankenfoto” te (laten) maken en deze in te sturen voor deelname aan onze Plankenwedstrijd. Binnen de plankencommunity worden foto’s hoger gewaardeerd naar mate er sprake is van een opvallende locatie/plek/omgeving. Wij waarschuwen voor het nemen van (onverantwoorde) risico’s die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Er zijn namelijk mensen overleden aan de gevolgen van Planking.
Doe mee!
Stuur de leukste en meest creatieve “Plankenfoto” in te sturen voor deelname aan de Plankenwedstrijd! Binnen de plankencommunity worden foto’s hoger gewaardeerd naar mate er sprake is van een opvallende locatie/plek/omgeving.
Let op: neem géén (onverantwoorde) risico’s!
 
Groet,
Martin Planken
 
Lees hier een eerder blog-artikel: >” href=”http://www.topshelfmedia.nl/blog/planken-is-razend-populair-op-facebook/”>Planken is razend populair op Faceboook >>