De tweede editie van de Dag van de Dialoog in IJsselstein komt eraan en Topshelf Media levert één van de gespreksleiders! Praten in plaats van discussie, ervaringen uitwisselen in plaats van debat. Inspirerende ontmoetingen. Dat is de Dag van de Dialoog in IJsselstein. Iedereen kan meepraten over het thema Samen Leven.
Hoe kun je mee doen?
1. Je kunt een gesprekstafel organiseren
Dit klinkt heel zwaar, maar dat is het niet. Het is niks anders dan een aantal mensen die je kent uitnodigen om mee te komen praten bij jou thuis aan de keukentafel, bij je bedrijf of organisatie. Er zijn maximaal acht deelnemers per tafel. Een gespreksleider mag je zelf aanmelden, maar kan ook door de organisatie worden geleverd. Extra deelnemers kunnen ook door de organisatie bij jouw tafel worden ingedeeld. Albert Heijn zorgt voor koffie, thee en wat lekkers!
2. Word gespreksleider
Je volgt op woensdag 27 oktober ’s avonds om 18.00 uur een cursus in de Oase. Eerst eten we soep en brood met elkaar. Na deze cursus van twee uur weet je precies hoe jij een dialoog kunt begeleiden en wordt je bij één van de tafels (naar keuze) ingedeeld op 3 of 4 november.
3. Neem deel!
Neem deel aan een gesprek. Schrijf je in op de website www.ijsselsteinindialoog.nl en je ontvangt (later) bericht waar je verwacht wordt en op welk tijdstip.
Alle informatie vind je op www.ijsselsteinindialoog.nl. Hier kun je je ook aanmelden als deelnemer, gespreksleider of organisator van een dialoogtafel.
Wie doen er al mee?
Er zijn al een aantal organisaties en privépersonen die een gesprekstafel organiseren of een gespreksleider leveren. In elk geval doen mee gemeente IJsselstein, Rabobank, Perfect Events, Vluchtelingenwerk, Moskee, jongerenwerk, Provides, ROC MN, Pulse, Topshelf Media dus en de bibliotheek.
Waarom zou je meedoen?
Daarover zegt wethouder Marijke van Beukering van de gemeente IJsselstein, ambassadeur van de Dag van de Dialoog:
“Op 3 en 4 november wordt de Dag van de Dialoog in IJsselstein gehouden. Ik verheug me op de interessante ontmoetingen en uiteenlopende meningen van gesprekspartners. Het is van belang met elkaar in gesprek te komen en te blijven. Vandaag de dag is het al moeilijk om familie, vrienden en andere relaties persoonlijk te spreken. Veel contact gaat via telefoon, mail of netwerken op internet. Maar het is belangrijk om elkaar te ontmoeten. Het feit dat je elkaar in de ogen kan kijken en emotie kan voelen maakt persoonlijk contact zo uniek. De Dag van de Dialoog staat voor mij voor ontmoeten, inzicht in achtergrond, meningen en respect.”
De Dag van de Dialoog in IJsselstein is een initiatief van Stichting Pulse. Hellen Deurlo is de drijvende kracht namens Stichting Pulse.