Het zijn enerverende tijden in de wereld van marketing, media en reclame. De ontwikkelingen – vooral op het gebied van digitale en mobiele marketing – gaan razendsnel. En dat geeft energie. Want het is veel interessanter om nieuwe mogelijkheden te ontdekken en benutten dan het televisieplan van vorig jaar te copy-pasten. Maar al die nieuwe mogelijkheden doen de marketingmens soms ook duizelen. Apps, games, neuromarketing, Facebook, smartphones, tablets, 3 P’s, 3D, virals…
Daarom ben ik bij AdfoTODAY 2011!
De overload aan nieuwe mogelijkheden is zo groot dat u het overzicht soms kwijt bent. En wilt weten: wat moet ik nú, vandaag doen, om mijn marketing en communicatie adequaat op de rails te houden? AdfoTODAY geeft u de antwoorden. In één dag wordt u weer bijgepraat over alles wat u moet weten. Dit zijn geen tijden waar u zit te wachten op inspiratie. AdfoTODAY: on a need to know basis only!
Hieronder staat het programma van AdfoTODAY 2011 als u daarin geïnteresseerd bent.
Met ondernemende groet,
Martin Planken,
CEO/Founder Topshelf Media
PROGRAMMA
Het ochtendprogramma van AdfoTODAY bestaat uit drie keynote sessies die de drie pijlers van Adformatie representeren: Media, Reclame en Marketing.
10.00 – 10.15 | Welkom & kick off door Theo van Vugt (Hoofdredacteur Adformatie)
10.15 – 11.00 | Roy Scheerder, KLM Nederland
Als vice president marketing van KLM Nederland had Roy Scheerder de ‘guts’ om een groot risico te nemen. Hij liet de traditionele marketingcommunicatie van de luchtvaartmaatschappij voor een groot deel los. Niet meer zenden, geen zwanen meer, de automatische piloot ging uit. In plaats daarvan koos hij met KLM de weg van interactiviteit, de dialoog en werd een voorloper in digitale media. Scheerder vertelt over die overgang. Waarom het moest. En zet en passant op een rij wat elke marketeer moet weten over het versterken van zijn merk. Dit jaar nog.
11.00 – 11.45 Michiel Buitelaar, Sanoma Media
Wat heeft een adverteerder te zoeken op de iPad? Welke mogelijkheden zijn er op dat platform? Welke vorm van marketing heeft wel zin op de iPad, en welke niet? Is het zinvol om een applicatie te maken of kun je beter adverteren? En waar dan? En hoe maak je een effectieve iPad advertentie? Wie op zoek is naar praktische, hands-on, ‘need to know now-informatie’ over het duo adverteerder-iPad, moet naar de praktijksessie van Michiel Buitelaar komen. Buitelaar is COO Digital Media bij Sanoma Media.
11.45 – 12.00 | Korte Break
12.00 – 12.45 | Eric Quennoy en Mark Bernath, Wieden+Kennedy Amsterdam
De executive creative directors Eric Quennoy en Mark Bernath van Wieden+Kennedy Amsterdam, behoren tot de creatieve wereldtop. Ze zijn verantwoordelijk voor campagnes voor merken als Nike, Heineken International en Electronic Arts. Zij werden door AdAge en Creativity geselecteerd voor de ’50 innovators to watch’. Dit jaar werd hun Nike Write the Future-campagne bekroond met de hoogst haalbare reclameprijs, de Grand Prix in Cannes. Op AdfoTODAY zullen zij vertellen over hoe je zo’n indrukwekkende campagne neerzet en over hoe je als bureau voor de troepen uit kunt blijven lopen.
12.45 – 14.00 | lunch
Deelsessies
’s Middags duiken we tijdens AdfoTODAY met praktijkgerichte deelsessies de diepte in. Cases worden uitgelicht of experts op deelgebieden komen hun verhaal vertellen. Tijdens deze workshop is volop ruimte voor vragen en discussie.
Ronde 1
14.00 – 14.45
First ladies of advertising – Barbera Wolfensberger en Alwine de Jong en Inge Ligthart
Er werken veel vrouwen in de reclame, maar in de top zijn ze dun gezaaid. Barbera Wolfensberger en Alwine de Jong en Inge Lighthart zijn drie reclametopvrouwen met een heel eigen kijk op de branche. Wat kunnen we leren van vrouwelijk leiderschap bij reclamebureaus?
Brainvertising – Martin de Munnik
Martin de Munnik liet zijn actieve rol bij reclamebureau Lamarque los om zich volledig te concentreren op neuromarketing. Wie een vaag zweefverhaal van hem verwacht, komt bedrogen uit. Hij laat bijvoorbeeld – heel erg pragmatisch – zien wat de rol van ‘neuro’ is bij de rebranding van een merk.
Het smoel van Hema – Caroline van Turennout
Je verwacht het misschien niet, maar het is uitgerekend het normaalste merk van Nederland dat het best scoort op social platform Facebook. Hema’s Caroline van Turennout komt vertellen hoe Hema dat doet.
Ronde 2
15.00 – 15.45
Van neurowetenschap naar praktijk- Ale Smidts
Dat wetenschap en praktijk niet altijd op onoverbrugbare afstand van elkaar opereren, bewijst het werk van neuro-econoom Ale Smidts. Hij legde bijvoorbeeld tientallen vrouwen in de hersenscanner om erachter te komen of het verschijnen van BN’ers in reclame tot de gewenste resultaten leidt. Smidts neemt u in zijn praktijksessie mee in de nieuwste inzichten en learnings uit zijn onderzoekspraktijk.
Do’s en dont’s in het digitale tijdperk – Nalden en Damian Bradfield
Nalden en Damian Bradfield zijn de ondernemers achter WeTransfer, Kuvva en Nalden.net. Samen hebben zij het overkoepelende bedrijf Present Plus opgericht. Zij zijn experts in social media en merkstrategie en werken met merken als adidas, Vodafone, Nike, ING en Virgin. In deze interactieve sessie krijgt u vooral veel hands-on informatie.
Gek van social media – Jan Willem Alphenaar
‘Twitter, Hyves, LinkedIn, Facebook, YouTube, het zijn waarvan het hart van Jan Willem Alphenaar sneller gaat kloppen. ‘Mijn hele zakelijke en privéleven draait om Social Media.’ Alphenaar heeft een achtergrond in IT, verkoop, netwerken en communicatie en maakte van zijn passie zijn vak. Op AdfoTODAY geeft hij need to know informatie over hoe u social media en crowdsourcing kunt aanwenden voor uw merk.
Afsluiter
16.00 – 17.00 | Kees Zegers
Na zijn studie Communicatie begon Kees Zegers als copywriter bij Benjamens, Van Doorn/Euro RSCG. In 1995 was hij medeoprichter en prijswinnend creative director van NotJustFilm (inmiddelsY&R/NJF). Daarna was Zegers oprichter van meer dan veertien bedrijven, zoals Nu.nl (nieuws), Netdirect (direct marketing), Mailmedia (databroking), Veritate (e-mail marketing), Tripolis (software) en AcceptEmail (digitale acceptgiro). Zegers is lid van de Raad van Advies van Ipan en commissaris of adviseur bij verschillende media- en reclamegeoriënteerde bedrijven.
17.00 Borrel
Wil je weten wat Topshelf Media kan betekenen voor u? Denk aan het bouwen van websites, webshops en webapplicaties. Ook voor mooie digitale nieuwsbrieven (e-mailmarketing) en social media marketing bent u bij ons in goede handen. Vul gerust het Bel-Mij-Terug-formulier in >> in en ik bel u z.s.m. terug.
Met multimediale groet,
Namens Topshelf Media
Martin Planken,
eigenaar
Volg ons op Twitter >> @Topshelf_Media >>
Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Topshelf Media >>