Tijdens de Beursvloer Nieuwegein 2010 die op 18 november 2010 plaatsvond, heeft Topshelf Media een Social Media Marketing deal mogen sluiten met de stichting Museumwerf Vreeswijk.
Martin Planken, eigenaar van Topshelf Media: “Wij gaan de Museumwerf adviseren over de inzet van Social Media om de naamsbekendheid te vergroten en meer bezoekers naar zowel de website als de Museumwerf zelf te trekken. De inzet van Social Media wordt in toenemende mate belangrijk voor de vindbaarheid van een website en daarom is het aan te raden voor organisaties om zich te oriënteren op het gebruik van Social Media in hun marketingmix. Wij kijken dan ook uit naar de samenwerking met de directeur van de Museumwerf, André van Schie.”

André van Schie, directeur van de Museumwerf Vreeswijk (l) en Martin Planken, eigenaar van Topshelf Media


Over stichting Museumwerf Vreeswijk


De gemeente Nieuwegein heeft eind 2001 alle gebouwen en terreinen aan de Wierselaan overgenomen van de familie Buitenweg en vervolgens verhuurd aan de nieuw opgerichte Stichting Museumwerf Vreeswijk. Deze stichting heeft ook alle gereedschappen en overige inventarisgoederen aangekocht van de familie Buitenweg.
Zodoende is het mogelijk geworden na de overdracht de werkzaamheden als museumwerf voort te zetten. Het blijft mogelijk schepen te (laten) repareren op de werf. Er zijn echter ten opzichte van de oude situatie nog wel enige spelregels. De belangrijkste zijn:
– Het moeten (voormalige) bedrijfsvaartuigen zijn
– Het schip moet historisch zijn d.w.z. ouder dan 50 jaren
Op donderdag 28 maart 2002 zijn de helling, de bedrijfsgebouwen en het terrein van de voormalige Scheepswerf Buitenweg te Vreeswijk officieel overgedragen aan de Gemeente Nieuwegein.
De Scheepswerf Buitenweg is hiermee na 145 jaar opgehouden te bestaan. De scheepswerf is in afgeslankte vorm blijven voortbestaan als Museumwerf Vreeswijk.
Na een ingrijpende verbouwing is het werfterrein op 19 mei 2006 heropend en ingericht als een werkende museumwerf waar naast exposities over de binnenvaart ook historische schepen kunnen worden gerestaureerd en gerepareerd. Aan de Vaartse Rijn bij de Museumwerf bevinden zich ligplaatsen voor historische binnenvaartschepen.
Voor meer informatie kijkt u op www.museumwerf.nl of neemt u contact op met Martin Planken van Topshelf Media.