Een Turkse hackersgroepering genaamd 1923Turk is naar eigen zeggen begonnen met het bekladden van duizenden Nederlandse sites. Op de lijst van mogelijke slachtoffers staan onder meer Wikileaks.nl en een site van weerman Piet Paulusma.
Hacked by 1923TURK De hackergsroep 1923Turk is al een aantal jaren actief maar heeft voor zover bekend niet op dergelijk grote schaal toegeslagen. Op hun website stelt de groepering in een zondagavond laat geplaatste forumposting ‘dat Nederland te ver is gegaan’, al ontbreken concrete voorbeelden om die stelling te ondersteunen.

In het topic, dat geheel gewijd lijkt aan Nederland, staan meer dan 3600 domeinnamen opgesomd in de lijst met mogelijke doelwitten. Vermoedelijk gaat het om een lijst met sites die Joomla gebruiken; de hackersgroep misbruikt al jaren sites met een lek in het cms. [Topshelf Media maakt geen gebruik van Joomla maar van WordPress.]
Op de lijst staan veel sportverenigingen en kleine bedrijven, maar er blijken enkele grotere namen tussen te staan, zoals PietPaulusma.nl, Wikileaks.nl, parkeerdienst Yellowbrick en gemeentelijke sites van Diemen en Bussum. 1923Turk maakt er al een aantal jaren een sport van om websites te bekladden door het indexbestand te vervangen door hun eigen pagina. In de nacht van zondag op maandag lijkt de eerste lichting websites te zijn gedefacet, waarbij onder meer de website van attractiepark Slagharen is beklad.
Ook diverse andere sites die op de lijst voorkomen, zouden zijn beklad. Uit een steekproef van Tweakers.net blijkt dat het leeuwendeel van de sites op het moment van schrijven normaal functioneert, wat het vermoeden dat het om een lijst van mogelijke doelwitten kan gaan, versterkt. In enkele gevallen blijkt de schade in de afgelopen uren al te zijn hersteld. Hostingbedrijf Byte meldt bijvoorbeeld dat het vannacht voor diverse klanten aan het puinruimen is geweest, ontdekte tweaker Keiichi.
Wil je weten wat Topshelf Media kan betekenen voor u op het gebied van het beveiligen van uw website en uw e-mailverkeer? Denk ook aan het bouwen of herontwerpen van uw website, webshop of webapplicatie. Ook voor mooie digitale nieuwsbrieven (e-mailmarketing) en social media marketing bent u bij ons in goede handen. Vul gerust het Bel-Mij-Terug-formulier in >> in en ik bel u z.s.m. terug.
Met multimediale groet,
Namens Topshelf Media
Martin Planken,
eigenaar
Volg ons op Twitter >> @Topshelf_Media >>
Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Topshelf Media >>
Bron: Tweakers