Tijdens het 18:00 uur journaal van RTL Nieuws op 17 april 2016 zijn videobeelden van Topshelf Media uitgezonden. Op deze dag vond er ’s ochtends een schietpartij plaats in IJsselstein, op de Lanceerplaats. Daar werd een man op klaarlichte dag doodgeschoten in het bijzijn van zijn dochtertje. Er is door de ruiten van zijn auto heen geschoten.
De partner van Martin Planken, eigenaar van Topshelf Media, ook aanwezig op de Lanceerplaats, hoorde de schoten en zag de daders wegrennen. Martin Planken hoorde de schoten ook, heeft een camera uit de achterbak van zijn auto gepakt en is de plaats delict op gepaste afstand gaan filmen om eventuele sporen en bewijsmateriaal vast te kunnen leggen. Dit voordat de politie ter plaatse kwam en voordat sporen door het wisselvallige weer wellicht verloren zouden gaan. Na overleg met de politie mocht Planken blijven filmen. Al het videomateriaal is aangeboden aan de politie.

Schietincident IJsselstein

Zondagochtend 17 april vond een schietincident plaats op de Lanceerplaats. Het slachtoffer overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De politie zoekt getuigen.
Rond 10.00 uur kwam een melding binnen van een schietincident op de Lanceerplaats in IJsselstein. De politie ging ter plaatse en zette direct de omgeving af voor onderzoek. Bij het schietincident is één slachtoffer gewond geraakt. Hij is op eigen gelegenheid overgebracht naar het ziekenhuis en later aan zijn verwondingen overleden. Omdat het slachtoffer zonder ambulance naar het ziekenhuis is gegaan, heeft de politie ook op de afdeling Spoedeisende Hulp een onderzoek ingesteld.

Aanhouding

Op de Randdijk in IJsselstein is een verdachte aangehouden. Hij is meegenomen naar het bureau voor verhoor. De politie sluit niet uit dat er mogelijk meer verdachten betrokken zijn bij het schietincident.

Getuigenoproep

Er is een onderzoek gestart naar het schietincident. Het is nog niet duidelijk wat zich precies heeft afgespeeld op de Lanceerplaats. Heeft u iets gezien in de omgeving van de Lanceerplaats of iets gehoord of gezien wat te maken heeft met het schietincident en heeft u nog niet met de politie gesproken? Bel dan met 0900-8844, anoniem op 0800-7000, of gebruik het tipformulier op www.politie.nl/tipformulier.
Bronnen: RTL Nieuws en Politie.nl