Winnaar Ron de Smit met Circel of life - Momenten van Leven Fotowedstrijd IJsselstein 2021
Foto boven: winnaar vakjuryprijs Momenten van Leven Fotowedstrijd IJsselstein 2021. Ron de Smit met ‘Circel of life’.

Spectaculaire spreeuwenfoto wordt winnaar 13e fotowedstrijd

IJsselstein was gedurende de lockdown de afgelopen lente in de ban van waanzinnig mooie spreeuwenzwermen, op diverse plekken boven de stad. Dat is vele IJsselsteiners en fotografen niet ontgaan. In de prachtige top tien van de Momenten van Leven Fotowedstrijd IJsselstein 2021, is de overduidelijke winnaar van de vakjuryprijs Ron de Smit geworden met de spectaculaire spreeuwenfoto ‘Circle of life’. Hij ging onder andere naar huis met een cadeabon van 250 euro, aangeboden door EP:Schalkwijk en Stichting Fotowedstrijd.

De feestelijke en sfeervolle prijsuitreiking vond plaats in Theater Pantalone. Voor het eerst sinds de verplichte sluiting in december 2020 zwaaiden op 19 juni de deuren voor de prijsuitreiking weer open voor publiek. Bestuurslid Wilbert van Es opende namens het theater de uitreiking en gaf namens iedereen die bij het theater betrokken was aan blij te zijn dat het doek weer open mocht en de lichten aan: “We hebben dit jaar achter de schermen niet stil gezeten, maar wat zijn we blij dat we vandaag voor het eerst weer gasten mogen ontvangen. Onze vrijwilligers stonden te popelen om samen met Fotowedstrijd IJsselstein de uitreiking te organiseren.”

Onder het toeziend oog van het publiek en de juryleden namen burgemeester en juryvoorzitter Patrick van Domburg en organisator Martin Planken de bezoekers om te beginnen mee terug naar de vorige editie die in 2019 plaatsvond. De organisatie had besloten om editie 2020 uit te stellen. Planken: “De maatschappelijke omstandigheden afgelopen najaar deden ons besluiten om de start van een nieuwe editie uit te stellen. De lichtpuntjes die we dit voorjaar zagen deden ons besluiten om de 13e editie te organiseren. De wedstrijd zou in de lente gaan plaatsvinden. Tijdens de lockdown. Het thema was snel geboren: ‘IJsselsteinse lente in de lockdown’.”

Na de terugblik op de vorige editie werd als eerste de winnaar van de publieksprijs bekend gemaakt. Patries Mace-Hardyman streek met de eer met haar foto ‘Blik op oneindig naar de rust’. Met een nog nooit eerder vertoond verschil van slechts één stem ging zij er met de buit vandoor: een etentje inclusief drankjes voor twee personen bij restaurant Rivers Marnemoende. Eervolle tweede werd Ron de Smit, die dus bijna een dubbelslag geslagen had.

Alle winnaar op een rij

Winnaars vakjuryprijzen:

1e: Ron de Smit met ‘Circel of life’
2e: Peter van Haastrecht met ‘Volle maan’
3e: Pati John met ‘Magie van de lente’
4e: Guus van Lierop met ‘Zendmast IJsselstein in de bloesemtijd’
5e: Savannah van Dijk met ‘Pieken en dalen’
6e: Daniel Dekker met ‘Er lijkt geen einde aan te komen..’
7e: Cor Boers met ‘Voorjaarskleuren’
8e: Lidi Oepts-Hutter met ‘Verongelukte LenteVrolijkheid’
9e: Alex van Empel met ‘Nieuw leven’
10e: Wesly van Batenburg met ‘Dansende spreeuwen’

Winnaar publieksprijzen:

1e: Patries Mace-Hardyman met ‘Blik op oneindig naar de rust’
2e: Ron Smit met ‘Circel of life’
3e: Wesly van Batenburg met ‘Dansende spreeuwen’

Burgemeester Van Domburg, die sinds 2017 voorzitter van de jury is, kijkt graag uit naar het jureren: “Het is elke editie weer boeiend om met collega juryleden Bart Rietveld, Bernadet de Prins, Bert Murk, Marieke Gaymans, Mark van der Zouw en Martin Planken te bepalen welke foto’s er als winnaar uit de bus komen. Ook dit jaar is er wederom een pakkende top tien tot stand gekomen, waarmee IJsselstein wederom treffend op de kaart wordt gezet.”

Mede dankzij de partners Momenten van Leven, In IJsselstein, Restaurant Rivers Marnemoende, Museum IJsselstein, Zenderstreeknieuws, Topshelf Media en alle overige sponsoren en vrienden van de wedstrijd is het mogelijk geweest de wedstrijd te organiseren.

Bedankt voor je interesse. Als je iets wilt delen, tips of suggesties hebt met betrekking tot bovenstaande, laat 't mij weten!

Met ondernemende groeten,

Martin H.C. Planken, BCom, NIMA-B
Internet Ondernemer
Oprichter / algemeen directeur Topshelf Media

"Your hungry, driven and creative marketing partner."
"Knowledge brings you from A to B. Imagination brings you everywhere."
"When you change what you believe is possible, you change what becomes possible."

Zullen We Beginnen?

Laten We Samen Verder Aan Jouw Bedrijf Gaan Bouwen!