WordPress is zonder twijfel een populair web publishing platform voor blogs en eigenlijk ook alle soorten websites. Maar hoe populair is het eigenlijk?
Pingdom heeft een onderzoek gedaan en kwam erachter dat WordPress gebruikt wordt door 48% van de top 100 blogs wereldwijd. Dit is een toename van 32% ten opzichte van hetzelfde onderzoek dat ze 3 jaar geleden hebben gehouden. Topshelf Media is WordPress specialist.
Andere ontwikkelingen sinds het onderzoek uit 2009 zijn: custom blogplatformen komen vaker voor, TypePad is zo goed als verdwenen uit de top 100, Tumblr heeft zijn intrede gemaakt en sommige bedrijven wil echt niks kwijt over welke platformen ze gebruiken.

WordPress domineert weblog Top 100


In de 3 jaar sinds het laatste onderzoek heeft WordPress niet alleen meer grip gekregen op de top 100 blogs, ook buiten de top 100 is het aan opmars bezig. De onderzoeksresultaten sluiten namelijk aan op hetgeen Technorati bekend maakte in het State of the Blogosphere 2011 rapport. Daarin stond dat 51% van alle blogs wereldwijd gebruik maken van WordPress.
Maar met is er met deze recente opmars nog ruimte voor meer groei? Matt Mullenweg, de founding developer of WordPress denkt van wel: “The last few years we’ve really focused on both the usability and flexibility of WordPress, which has resulted in accelerating growth in both big and small sites. I expect even higher adoption among the largest sites and blogs over the next year.” De volledige top 100 vindt je in het artikel op Dutchcowboys dat de bron is van deze blog.
Over Topshelf Media
Topshelf Media ® zorgt voor het vergroten van de zichtbaarheid en omzet van en voorkeur voor organisaties, merken, diensten en/of producten. Dat doen wij door samen met onze klanten (online) marketingacties en campagnes te bedenken en/of door het ontwikkelen van de daaruit voortvloeiende digitale media.
Bij de digitale media die wij realiseren denk je aan robuuste en goed vindbare (mobiele) WordPress websites, webshops en webapplicaties. Denk ook aan het vormgeven en opzetten van Facebook Pages en E-mailnieuwsbrieven. Bovendien helpen wij onze klanten bij het opzetten en doorontwikkelen van hun Social Media accounts en het creëren van een positie binnen het Social Media landschap.
“Kennis brengt u van A naar B. Verbeelding brengt u overal. Wij laten onze ideeën graag tot de verbeelding spreken!”
Vul gerust het Bel-Mij-Terug-formulier in >> en wij bellen u op het door u gewenste moment terug.
Met multimediale groet,
Namens Topshelf Media
Martin Planken,
Chief Engagement Officer

Volg ons op Twitter >> @Topshelf_Media >>
Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Topshelf Media >>